Ruiner skihytta

Vetenhytta

Den gamle LIF-hytta på Vetensletta

I 1933 ble det bygd skihytte av Liland IF på Vetensletta. Det var et populært utfartssted for både unge og gamle. Mange har feiret St. Hans her, og om vinteren gikk man på skøyter på det lille tjernet sør for hytta.

Hytta på bare 7,5 x 4 meter rommet kjøkken og sal, der det blant annet var en grammofon, benker og bord. Grammofonen var en sveivegrammofon med stor trakt. Platene til grammofonen lå på hyller under.

Ruiner skihytta

Bilde fra vandring til ruinene 11. oktober 2014

På skihytta var det salg av kaffe, vafler, kaker m.m. På venstre side, utenfor kjøkkenvinduet, ble det på sommerstid slått opp en form for telt. Servering kunne skje direkte ut kjøkkenvinduet.

Rundt 1956 ble hytta revet, men fundamentet av stein står igjen som et kulturminneover en av datidens møteplasser.

Nedefor kan du se ei skisse av hvordan hytta var innredet og møblert innvendig. Inne var det stående panel (gøyfus) på veggene, i tak samme panel lagt på sperrer og hanebjelker. Gulvet var av pløyd golvmaterial, trehvitt. Innvendige vegger var oljet eller lakkert. Himlingen var malt lyseblå. i kjøkkenet var det et ildsted – om det var komfyr eller båtovn er usikkert, men kaffen ble kokt, vafler og pannekaker ble stekt. Over kjøkkenet og garderoben var det mørkeloft med atkomst gjennom en luke fra salen.

Skisse skihytta

Skisse av hvordan den gamle skihytta var innredet