Vårtur til Skogøya

2. juni inviterer Liland Idrettsforening til guidet tur på Skogøya.

Turen starter på Liland Brygge kl. 11:00. Evenes Kystlag og Liland Båtforening bistår med skyss over til Rydneset (husk redningsvest/livvest).

Vi går fra Rydneset via Fagerbakken til Silsand. Etter en kort rast på Silsand fortsetter vi forbi Skogøygården inn til Bjørkmo (de som ønsker kan sette igjen sekken på Silsand). Fra Bjørkmo tar vi oss opp i høyden til Øyhammaren. Deretter returnerer vi til Silsand via Hårekmyra.

Dersom vær, føre og form tilsier det så legger vi returen opp via Storvannet og toppen av øya før vi returnerer til Silsand. På Silsand vil det serveres kaffe før retur til Liland Brygge.

Overfarten til Øya krever bra vær. Dersom været ikke er på vår side, har vi en alternativ tur i Lilandsskarsfjellet (se beskrivelse under bildet)

Vi kjører ut til Lilandskar og går opp i Lilandskarsvika.Vi følger den gamle ferdselsveien opp til Saudalsmarka og videre utover tilJamnan. Vi serverer kaffe på den gamle bosetningen Fjell før vi følger veienmot Osmark og Parten. På toppen av Tægelikollen tar vi av og følger stien underSnaufjellet og inn i Raumyråsdalen. Deretter følger vi Skogsveien ned tilLilandskarsvika og bilene.

Begge turene krever høye sko eller støvler. Varighet påturen er ca 3-4 timer.

Turleder er Anders Hamnes